Our work

Futuraskolan International Bergtorp

Words from the Principal

Välkommen till Futuraskolan Bergtorp

Vår vision att vara “den bästa språngbrädan för framtida världsmedborgare”.

Futuraskolan Bergtorp är en skola som ger våra elever kvalitet, kvalitet i lärmiljön, nu till detta läsår har vi en helt nyrenoverad skola med ljus och rymd för att eleverna skall uppleva trivsel och trygghet under skoldagarna. Futuraskolan Bergtorp är en kvalitetsskola där alla elever och vuxna strävar efter att göra sitt allra bästa och nå goda resultat. I detta kvalitetsarbete tar eleverna egna initiativ och blir ansvarstagande, vilket medför ökad arbetsglädje och effektivare inlärning.

Vi erbjuder tre olika inriktningar på skolan:

• Musik – Ensemble eller Drama
  • Internationell Kommunikation
  • Idrott o Hälsa samt specialidrott.

Musik – Ensemble eller Drama

I musikprofilen får eleverna utveckla sina talanger inom musik och drama, sjunga i skolans körer, delta i olika konserter och i årskurs 9 framföra en Musikal där eleverna själva står för manus och musik.

Internationell kommunikation

I Internationell kommunikation kommer vi att arbeta med fokus på olika områden inom kommunikation. Vi varierar muntlig och skriftlig kommunikation med uttryck i foto, bild och reklam. Vi vill ge våra elever en möjlighet att vidga sina perspektiv genom att vi blickar ut i världen genom olika projekt i form av skolsamarbeten och utbyten och andra projekt där vi lär oss hur människor lever sina liv i andra länder. Vi arbetar med IMYC för att ytterligare göra det möjligt för eleverna att få djupare kunskap genom de olika Units som finns som “ respect” och “balance” .

Idrott och hälsa samt specialidrott

Skolan samarbetar med olika idrottsföreningar i Täby. Eleverna som väljer specialidrott får utöva sin idrott under skoltid för att kunna utveckla sina färdigheter.

Vi erbjuder fotboll, innebandy, basket, innebandy, badminton, konståkning och tennis.

Inom idrott och hälsa får eleverna prova på en mängd olika idrotter och samtidigt fungera som coacher för skolidrottslagen som deltar i olika turneringar.

På Futuraskolan Bergtorp får eleverna undervisning av kompetenta och duktiga lärare som kan utmana eleverna så att de utvecklas optimalt och känner sig beredda att studera vidare, för att som vuxna kunna fungera och lyckas med sina mål i en global värld. Världen är idag full av möjligheter att lära, vårt synsätt “International mindedness” utvecklar eleverna till att bli toleranta, respektfulla, nyfikna och redo att bidra till att utveckla vårt samhälle och miljö. Med sin kunskap om vår egen och andra länders kultur kan de förstå människors olika förutsättningar till att leva ett gott liv.